След акция в Пловдив: Разкриха измами за над 30 млн. лв.

След акция на ДАНС и „Икономическа полиция“ в Пловдив са разкрити измами за над 30 млн. лв.

Старши комисар Димитър Балев и началникът на отдел „Икономическа полиция“ комисар Славчо Алексиев дадоха на брифинг пред медиите с повече подробности за крупните измами.

„Съвсем скоро завърши структурна и кадрова промяна в Отдел „Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция заради повишаване на капацитета на тази служба и нейните резултати.

Само през последния месец тази структура има шест успешни реализации“, каза Балев и подчерта, че ръководството на пловдивската дирекция ще продължи да бъде безкомпромисна към прояви на корупция.

Собственици на транспортни фирми в Пловдив се сдобиха с обвинения

Комисар Алексиев обясни, че през последната година от Отдел „Икономическа полиция“ заедно с ДАНС са извършени множество оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването и са успели да неутрализират риска от това Пловдив, Асеновград и общините да останат без градски транспорт.

„Предотвратихме източването на общински и държавни средства предназначени за подпомагане на градския транспорт в тези два града и общините“, обясни той.

„Повече от една година събирахме информация, която през вчерашния ден след съгласуване разследващ полицай повдигна обвинение на шест лица, като две от тях са управители на дружества, които се занимават с транспортна дейност от градския автобусен транспорт и четирима служители на общинските администрации в Пловдив и Асеновград“, каза Алексиев.

Той обясни и схемата, по която са работили дружествата. Те са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба, както и в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършвали реално.

„Престъпленията, по които са привлечени като обвиняеми управителите на дружествата са за документни измами, а на другите четирима служители за длъжностни престъпления, тъй като не са осъществили контрол и не са извършили проверка на документите, които са били подадени“, допълни комисар Алексиев. /DarikNews/

Свързани статии