Децата от ОУ „Душо Хаджидеков“ се завърнаха в ремонтираното си училище/СНИМКИ/

С детски очи, пълни с възхита и уважение, щастливи ученици и родители, бе изпълнен тази сутрин двора на ОУ „Душо Хаджидеков“ в Пловдив. За възпитаниците на учебното заведение денят бе специален – първи учебен, в тяхното училище!

Школото отвори врати днес, след като приключи ремонтът по възстановяването на покрива му, унищожен от пожар, лумнал на първи септември. Тогава бързата намеса на огнените мъже, спаси училището.

Покривът на школото беше ремонтиран в спешен порядък от Община Пловдив в рамките на месец. С близо 470 хил. лв. фирмата изпълнител подмени и импрегнира цялата дървена конструкция от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита. Също така са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„Фирмата беше почистила едрите отпадъци, но през уикенда родители и ученици помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на училище с думите „У дома си е най-хубаво“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова.

Тя отправи специални благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се справят.

По време на ремонтните дейности учениците от 3-ти, 4-ти и 5-ти клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6-ти и 7-ми клас започнаха учебната година в СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5. Децата от днес ще учат в училището си на две смени.

Огнеборците пожелаха на малчуганите на „Добър час“ с огромна водна струя, напомняйки им, че винаги ще бдят за безопасността им и ще ги пазят, а радостните детски възгласи изпълниха двора и целия квартал.

Учениците благодариха на огнените мъже със собственоръчно изработени картички с формата на сърчица, букети от цветни балони, питка и сладкиши, в същата форма.

„Благодарим Ви, че спасихте нашето любимото място за учене и срещи с приятели – училище „Душо Хаджидеков“, пишат в посланията си децата.

И ние от Пожарната Ви благодарим, че направихте нашето дежурство днес различно!

Растете спокойно и щастливи, деца!

Свързани статии