Имената на всички получили помощ за бедствието в Карловско са публикувани в Интернет

Подробна поименна информация за разпределените и раздадени помощи и дарения за пострадалите от бедствието в западната част на община Карлово от 2 септември 2022 г. е публикувана на сайта на Общината /Виж ТУК/. В таблицата всеки, който иска, може да види кой с какви средства и битови електроуреди е подпомогнат. Парите са от дарителската сметка на Общината и са разпределени с решение на Общинския съвет, съгласно предложенията на Обществения съвет. Климатиците са дарени от Министерство на енергетиката, а останалите уреди от частни дарители. Те също са разпределени по предложение на Обществения съвет.

За пострадалите са събрани и разпределени 1 731 567,21 лв, като към момента са разплатени 1 582 521,85 лв. На населението са раздадени 211 климатика, 137 хладилника, 120 перални машини, 171 готварски печки и 89 бойлера.

Отделно от това по 940 лв. помощ са получили 390 домакинства, които са подали заявление.

Средствата от 581 000 лв. са предоставени от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за незабавно подпомагане при бедствия.

Съгласно заповед на министъра на земеделието и решение на Общинския съвет на община Карлово на всяко засегнато от наводнението домакинство са предоставени безвъзмездно и по 5 куб. метра дърва за огрев. Пловдивската митрополия също дари на пострадалите семейства от трите села: Богдан, Каравелово и Слатина общо 1200 куб. м. дърва..

Със съдействието на Община Карлово Фондация „Работилница за граждански инициативи“ заедно с Националната асоциация на доброволците в Република България, фондация BCause – в помощ на благотворителността и Български дарителски форум инициираха кампания за осигуряване на подкрепа на пострадалите от пороя през месец септември 2022 г. Директна парична помощ от по 11 хиляди лева са получили  18 домакинства, чиито имоти са най-тежко пострадали според направените от Местния оперативен щаб оглед и оценка на щетите.

Свързани статии