Веска Ненчева, БСП: Предлагаме разумните решения, които можем да изпълним

Нашата програма, която изготвихме заедно с хората е заложила на разумни решения, които можем да изпълним“. Това заяви в ефира на „Евроком“ водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-област Веска Ненчева. По думите й има крещящи проблеми в страната ни, чието решаване БСП е заложила в плана си за първите 100 дни управление с акценти – енергетика, здравеопазване, социална сфера.

Като основна причина за тежкото състояние на здравната ни система в момента Ненчева посочи как в годините преди кризата много проблеми не са били решени. „Когато сигнализирахме, че здравето не трябва да е търговия, че качеството на здравеопазването трябва да е на преден план – не бяхме чути, за съжаление“, подчерта социалистът. Ненчева каза, че БСП ще настоява за намаляване на 9% на ДДС за лекарствата, както и за храните от малката потребителска кошница, за безплатни лекарства за деца до 14 години. Тя подчерта, че левицата поставя акцент и върху болниците в труднодостъпните места, грижа за здравето на българите и образованието на нашите деца.

В сферата на образованието Веска Ненчева подчерта нуждата от единна електронна система, осигуряване на достъп до интернет за всички деца и учители. По думите й в ситуацията на криза тази нужда се е доказала многократно. „Учителите работят със свои средства, много над 8 часа на ден. По време на управлението на ГЕРБ настоявахме за анализ на образованието в on-line среда. Нямаше такъв анализ Такъв тип образование изисква по-различна методика на преподаване. „Българският учител е всеотдаен и изкара всичко на мускули, за да може да създаде и да продължава връзката с децата“, категорична бе тя. Ненчева подчерта, че БСП стои зад идеята, че, за да имаме качествено образование, трябва да имаме учебни програми, които да отговарят на възрастовите възможности на децата и засилване на родолюбието. Тя допълни, че левицата е заложила и един учебник по един предмет за един клас, както и учебниците да бъдат безплатни.

Като друг важен социален приоритет водачът на левицата  в Пловдив-област посочи еднократната помощ за второ и трето дете от 6 500 лв., ако единият родител 24 месеца назад е работил.

Ненчева подчерта, че едно от най-важните неща за един политик трябва да е връзката с хората, защото ако я няма се губи представа за техните проблеми. „Ние редовно провеждахме такива срещи, докато мерките го позволяваха и така и се изработиха решенията за належащите проблеми на обществото ни“, коментира тя.

Веска Ненчева обясни, че днес заедно с водача на листата на „БСП за България“  в Ловеч Вяра Емилова и  представители на листите на социалистите в област Пловдив и област Ловеч са направили среща в местността „Беклемето“. „С това символично поехме ангажимент за решаването на един важен проблем – връзката през прохода Троян-Кърнаре, която е пряка връзка между Северна и Южна България“, подчерта водачът на листата на социалистите в Пловдив-област. Тя допълни, че това е поредната инициатива на съвместно сътрудничество между областите на територията на Република България, която социалистите правят. По думите й от този проблем страдат област Пловдив и цяла Северна България, но той е решим –  с възможности и съоръжения, които да направят по-лесен и отворен прохода, за да може да се пътува по-лесно. Тя подчерта, че не малко месеци в годината този проход е затворен. Според нея усилията, които трябва да направи държавата са големи, но това трябва да се случи. „Потокът на хора и стоки е необходим, за да се развива икономиката, но и за заради здравеопазването и още много причини“, заключи Веска Ненчева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Свързани статии