Хайде, Хисар: Над 7 милиона лева ви чакат/ВИДЕО/

Договорът, сключен между държавата и Местната инициативна група в Хисар, вече е факт. Сдружението е кандидатствало по общо 5 оперативни програми, които са били одобрени без никаква финансова корекция. МИГ Хисар получи над 7 милиона лева, които вече са на разположение на хората в община. Това обяви в ефира на ПБ Новинар председателят на МИГ и представител на общината Мария Мустакова.

Тя обясни какви са мерките, чрез които са спечелени парите, както и кой може да кандидатства с проекти, за да усвои сумите. Сред кандидатите могат да бъдат земеделски производители, училища, детски градини, фирми, сдружения с нестопанска цел и други. За целта е необходимо да подготвят проекти и да ги спечелят. Пълна информация може да бъде дадена в офиса на МИГ, който се намира в читалище „Иван Вазов“ в курортния град, входа на библиотеката, в партера.

Мария Мустакова коментира и наболяла тема пред нашата камера. ПБ Новинар многократно бе сезиран за нарушен диалог между МИГ и общината. Мустакова заяви, че проблемът вече отстранен, след свалянето на председателя на ОбС и избирането на нов. Представителят на местната власт смята, че Гатьо Султанов тенденциозно е бавел документи и декларации, които са били необходими за работата на МИГ. Вижте…

Свързани статии