Хисарските ченгета окупираха циганската махала в Дълго поле, откриха куп престъпления

Полицаите от Хисаря са атакували циганската махала в Дълго поле. Акцията е планирана и е разпоредена от шефа на Областната дирекция старши комисар Йордан Рогачев. Операцията е проведена с цел предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани с незаконно производство, държане и продажба на акцизни стоки без бандерол. Била блокирана масирано цялата ромска махала на Дълго поле! Извършени били едновременно проверки в 6 търговски обекта и 4 адреса на частни домове. Установени били трима извършители на престъпления, образувано 1 бързо производство за държане на 11 кг. безакцизен тютюн и две предварителни проверки под наблюдение на РП Пловдив!

Проверени в хода на операцията били 47 души, 51 леки автомобила, съставени били 27 акта за установяване на административно нарушение, задържано за 24 часа едно лице! Служителите от НАП и АБХ са съставили по 5 бр. констативни протоколи и предписания!

От полицията казаха за ПБ Новинар, че подобен вид полицейски операции са планувани и в други населени места, като контрола ще продължи денонощно, като ще бъдат включвани и представители на други държавни и общински институции!

Снимката е илюстративна

Свързани статии