Зов за помощ: 3-годишният Ради от Първомай има нужда от подкрепа за рехабилитация

3-годишо момченце от Първомай се нуждае от финансова подкрепа за рехабилитация, срещи с педагог и психолог. Семейството му досега се е справяло само и с помощта на приятели, но средствата им не достигат.

Майката – Цветелина Станева, е публикувала зов за помощ в социалната мрежа, вижте нейната молба:

Зов за помощ:

Историята на Ради от град Първомай:

Роден е на 05.04.2021г. На 4 месеца разбираме, че детето ни има някакъв проблем – тялото му е отпуснато и не реагира на звуци. Посетихме невролог, който ни хоспитализира в детска неврология в Пловдив и „ходенето по мъките “ започна.

Ради беше с цитомегаловирусна инфекция, в следствие на която има деформации на мозъка, мускулна хипотония с атаксия и глухота. Лекувахме вируса, направихме още много изследвания – генетични и метаболитни. Започна физиотерапия веднага. Сега е на 3г и проходи, но трябват още много упражнения.

През 2022г направихме кохлеарна имплантация на дясното ухо, 2023та оперираха и лявото. Ради трябва да посещава сурдопедагог (специалист за слухопротезирани деца), за да може да се „научи“ да чува и общува с другите. Посещаваме и психолог, понеже имаше дефицит на вниманието, концентрацията и нужда от сензорна интеграция. Рехабилитациите ще продължават доста години и са свързани с всекидневно пътуване до Пловдив, понеже в нашия град няма специалисти за неговите нужди.
Процесорите (външната част на импланта) работят с батерии, които се сменят през 2 дни. Вече се налагат и резервни части за поддръжката им, а преди 2 дни хвърли единия със сила и го счупи, в следствие на което не работи и през седмицата предстои поредния ремонт. Ако случайно (пази Боже) изгубим процесор, цената му е 12 000лв., а всеки един ден без да чува го връща назад!
Всички тези разходи са доста скъпи и непосилни за нашето семейство.

Благодарни сме на нашите близки и приятели, които помагат с каквото могат, благодарим за подкрепата и за това, че са до нас! До сега се справяхме сами, но вече имаме нужда и от вашата помощ! Ако някой се съмнява в достоверността, в групата има епикриза и други документи.   Моля, който няма възможност да ни помогне финансово, да споделя поста, за да може да достигне до повече хора!

Добри хора, който има възможност и желае да помогне, може да го направи чрез:

 Дарителска сметка на ДСК:

IBAN: BG02STSA93000030675334

Радослав Атанасов Михайлов

PayPal: RADOSLAV MIHAYLOV

REVOLUT: 0894391217 

Свързани статии