Жп гари в Садовско стоят заключени: Защо хората чакат влаковете навън в студа?

„Единствената възможност да се стигне до по-голям град е само с железопътния транспорт“, обясни кметът на Садово

Хора, пътуващи от гара Поповица и жп спирка Садово, стоят на студено навън вместо да влязат на топло в гарите. Причината е, че двете гари стоят заключени, въпреки че са ремонтирани с европейски средства.

Тази сутрин чакалнята на гарата в Садово беше отворена, но в нея беше студено.

„Всяка зима имаме сигнали, че гарите на територията на общината са затворени, а пътниците, пътуващи в едната или другата посока, нямат възможност да влязат на топло. Трите гари имат по дежурен човек, който се грижи за чистотата, но това е само за 18 часа, когато има влакове“, посочи Димитър Здравков, кмет на община Садово.

Рушащите се гари и следите от траверси показват трасето на линията Червен бряг – Оряхово
„Единствената възможност да се стигне до по-голям град – Пловдив, Асеновград или Първомай, е само с железопътния транспорт“, подчерта той.

„Не само тоалетните, но и асансьорите са заключени. Ако иска възрастен човек да премина от другия край, няма как да стане“, каза още кметът на Садово.

Според него проблемът със заключването съществува, откакто проектите за ремонтиране са били завършени.

„С тоалетните няма как да е по друг начин, защото ако се отключат, ще приключат за една седмица. При минус 8 градуса хората стоят в колите и чакат влака, за да качат своите деца“, допълни Здравков.

След запитване от bTV от НКЖИ отговориха, че  не е възможно сградите да са постоянно отворени, тъй като има  опасност да станат жертва на хулигански и вандалски действия.

От НКЖИ уточняват, че двете сгради са ремонтирани с европейски средства. Заради кражба на кабели в момента електронните табла в чакалните и на пероните не работят. Предстои подмяна. /bTV

Свързани статии