Затвориха Бетонния мост! Кметът на Пловдив се кръсти да отворят до Коледа

Бетонният мост беше затворен от двете страни малко преди 12 часа днес за шест месеца, т.е. до Коледа, предаде „Марица“.

Кметовете на Пловдив и район “Южен” Костадин Димитров и Атанас Кунчев пристигнаха да видят дали има проблеми с трафика на кръстовището на бул. “Македония” и “Кукуш”. С тях беше и Георги Стоилов, шеф на ОКТ.

Дано успеят да завършат реконструкцията в срок, напътства Димитров и се прекръсти, след като бяха поставени загражденията при пресечката за “Билла”.

Полицаи отбиваха трафика по “Кукуш” към надлез “Родопи”.

Вторият екип на фирма “Трейс Груп” отцепи двете рампи към моста на бул “Христо Ботев”.

“От днес започваме да премахваме асфалтова настилка, от понеделник ще се изрязват дървета. Ще се демонтира уличното осветление, а конструкцията над жп линията ще се премахва в края на юни – началото на юли”, обясни Николай Иванов, ръководител на проекта.

Пътните знаци за затворения мост са поставени на бул. Македония преди кръстовището с ул. “Даме Груев”, по която се пренасочва основното движение.

До края на юни – началото на юли се очаква да бъде монтиран светофар на ул. “Даме Груев” и “Пере Тошев”. Тогава ще махнат и загражденията до читалището, каза Атанас Кунчев.

Днес беше отворено и “Кукленско шосе”.  И дойде време да затворим бетонния мост. Радвам се, че успяхме предварително да пуснем обходните маршрути и да планираме добре сезона, за да бъдат ефектите за трафика възможно най-малко неприятни, , съобщи кметът Костадин Димитров на официалната си фейсбук страница.

Снимки: „Марица“, Фейсбук

Свързани статии