Връщат Клиниката по кардиология в хирургиите на УМБАЛ „Свети Георги“ след ремонт

След успешно завършен основен ремонт, Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив се завръща на своето място. Преместването й от Блок V на Клиниката по инфекциозни болести отново към Хирургичния корпус на 12 етаж ще се извърши днес, съобщиха от болницата.

Кардиологичното звено отговаря изцяло на съвременните изисквания след приключване на строително ремонтните дейности, в които влизат болничните стаи, санитарните възли, манипулационните, лекарските кабинети и общите помещения. Обновена е още водопроводната и електрическата инсталация.

Нови са пожароизвестителната и системата за сигурност. В изпълнение на цялостната концепция за климатизация на Хирургичния блок, в Клиниката по кардиология вече е изградена система за централна климатизация.

Преместването на клиниката ще се осъществи при пълно спазване на всички необходими мерки за безопасност и защита на пациентите.

“Ремонтът беше важен за подобряване на условията. Радвам се, че всичко завърши успешно и ще продължим да осигуряваме грижа и професионално отношение към нашите пациенти“, каза началникът на клиниката проф. д-р Федя Николов.

Във финала на строително монтажните действия, фирмата „Милара Интернешънъл“ ООД дари средства безвъзмездно за цялостно висококачествено почистване на Клиниката по кардиология.

Обновяването на кардиологичната клиника е част от непрекъснатия стремеж на ръководството да осигури комфортна обстановка в лечебното заведение. Скоро ще приключат ремонтите и на други клиники и отделения в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, която е ключова за лечението на пациенти от цяла Южна България.

Свързани статии