Водачът на областната листа на ПП-ДБ в студиото на Новинар: Трябва да направим България европейска държава/ВИДЕО/

За нас едно от най-важните неща е как да стигнем до гражданите и как да комуникираме кои са важните приоритети на България днес. Защото един от най-големите проблеми на нашето управление беше всички тези злободневни нападки и дискусии, които замъгляваха всъщност важните приоритети за България и българските граждани. Това заяви в интервю за ПБ Новинар водачът на областната листа на ПП-ДБ Богдан Богданов.

Богданов е бивш министър на икономиката и индустрията в кабинета Денков. Преди това той оглавяваше Агенцията за инвестиции, като за периода, в който той управляваше агенцията, България отчита най-висок ръст на привлечените инвестиции за последните 12 години, в размер на над 7 млрд. лв.

Богдан Богданов е завършил финанси във Висшето училище по застраховане. Той е дипломиран магистър по европейски бизнес и финанси от УНСС и британски университет. Има над 12 години професионален опит в сферата на производството и услугите с висока добавена стойност. 37-годишен, семеен, с две деца.

Антония Добрева от Карлово е част от областната листа. Тя има частен бизнес, семейна е, с две деца. Завършила е икономика в УНСС и английска филология във Великотърновския университет. Кандидат за общински съветник на последните местни избори от ПП-ДБ.

Според Богданов от ПП-ДБ са си поставили за цел да продължат някои от ключовите реформи, които бяха започнати и бяха отлагани години наред.

„Като например съдебната реформа, която е едно от най-важните неща, ако искаме България да стане една европейска държава. Няма как да получим европейски доходи и европейски стандарт, ако нямаме работещи европейски институции, работещи служители в тези институции и нямаме решение на проблема с корупцията. Това са приоритетите, които ще продължим да преследваме в следващия мандат“, категоричен беше Богданов. Той подчерта, че държавата трябва да бъде изтръгната от ръцете на задкулисието, което окупира институциите за собствен личен или бизнес интерес. По думите му това е приоритет за коалицията. По думите му ПП-ДБ ще водят положителна кампания и ще говорят за бъдещето на България.

Той припомни, че от последния кабинет са отпуснати милиони за всички общини от област Пловдив за благоустройство и реконструкция на различни обекти.

Според другия кандидат за народен представител на ПП-ДБ от Пловдив област Антония Добрева бизнесът най-много страда в днешно време от липса на качествено подготвени кадри и квалифицирана работна ръка. „Затова мой личен приоритет е образованието, тъй като то е ключово за подготовката на млади хора, за да влязат те в икономиката на България. Като майка на две малки деца, за мен ранното образование е ключово“, подчерта Добрева.

Двамата кандидати призоваха жителите на областта да гласуват с бюлетина №14 за кандидатите на ПП-ДБ.

Вижте още във видеото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии