Водачът на листата на БСП за Пловдив област пред Новинар: Трябва да върнем доверието на хората в политиците/ВИДЕО/

Хората са изморени от извънредните парламентарни избори, които в рамките на три години направихме, както и от няколкото опита за стабилизиране на държавата с редовни правителства, които не изпълниха предназначението си и умората на хората е съвсем нормална. Най-страшното е, че те губят доверие в институциите и това е нашата задача в предстоящата предизборна кампания – да върнем доверието на хората в политиките, които ние отстояваме и винаги сме го правили. Това заяви в интервю за ПБ Новинар водачът на листата на БСП за Пловдив област Веска Ненчева.

Тя е родена и израснала в Карлово. Завършва Пловдивския университет със специалност „Българска филология“ и магистратура „Медиазнание“. Над 20 г. е учител в СУ „Христо Проданов“ в Карлово. Обичана и уважавана от своите колеги и няколко поколения ученици. Общински съветник в ОбС Карлово. Народен представител в 44-то, 45-то, 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание.

На въпрос защо се стигна до отвод на всички кандидати в листата на БСП за областта и къде е ябълката на раздора, тя подчерта: „Аз съм избрана за водач на листата от Националния съвет и колкото и да очаквате скандал, няма такъв, защото вече имаме регистрирана листа и тя е с хубав състав на млади хора. Това е тема, която вече е затворена, защото вече сме в избори, а листата се състои от хора, които са партийни членове, имаме си и гражданска квота. В нея 30% е присъствието на жени, те са в челните позиции, а 70% е присъствието на мъжете. Успяхме за много кратко време да подредим листа, която съчетава в себе си и енергията на младите и опитът на хората, които нееднократно са участвали в избори. Тя е балансирана и с голяма енергия и потенциал“.

По думите ѝ след трудната и тежка кампания за местни избори присъствието на БСП в ОбС-Карлово е много осезаемо.

„Ние сме втора политическа сила и явна, а в същото време много конструктивна опозиция. Това което правим е да поставим на преден план проблемите в населените места. Като пример мога да дам е проблемът с моста между Дъбене и Войнягово. След нееднократно поставяне в ОбС на въпроса от нашата група, ремонтът му вече тече и ние сме удовлетворени от това и от реакцията на хората, които трябва да решават този проблем“, обясни Ненчева. Тя допълни, че много е наболял и проблемът с професионалната гимназия в Карлово. „Там имаме много категорична позиция за входиране на документацията училището да премине от държавна към общинска собственост“, каза още тя.

Ненчева беше категорична, че хората трябва да усетят силата на своя глас и на 9 юни с №24 да подкрепят БСП с политиките, които реализира за хората за една достойна България в мирна Европа.

Вижте още във видеото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии