Важно: С трети благотворителен концерт събираме средства за ДФФ „Розова долина“ – Карлово/ВИДЕО/

Благотворителен концерт „Сбъднати мечти 3“ ще се проведе в НЧ „Васил Левски-1861“ – гр. Карлово на 19 април от 19.00 ч. Това е третото подобно събитие, чиято цел е да бъдат подкрепени младите таланти.

Тази година събитието е в подкрепа на Детска фолклорна формация „Розова долина“ – Карлово с ръководител Велина Иванова.

„Ще бъде една звездна вечер с много артисти.  Ще звучи музика под съпровода на Симфониета Видин и невероятно талантливия диригент маестро Левон Манукян, а големите звезди Руслан Мъйнов и Димитър Туджаров – Шкумбата ще вдигнат настроението на публиката.  Водещи на концерта ще бъдат шоумените Михаил Паничерски и Илиан Божков, а ПБ Новинар е медиен партньор.

Симфоничният оркестър на Видин ще гостува за първи път на карловска сцена.

„Много съм щастлив, че участвам в тази чудесна инициатива, която за трети път се случва в Карлово. По покана на Мишо Паничерски  миналата година бяхме в публиката и след спектакъла си говорихме, че тези концерти трябва да се надграждат, като всяка година има по нещо ново, по-голямо и мащабно. Решихме да направим смелата крачка този път на концерта да има и симфоничен оркестър. Това е не само събитие за колегите от Симфониета – Видин, но и за децата, които ще участват и ще пеят за първи път с оркестър. Мисля, че това е техният специален момент на реализация, защото да застанеш пред 40 души оркестър и те да свирят, докато ти си солист, това е голямо преживяване и много сериозна реклама за тяхното изграждане като музиканти“, подчерта в интервю за ПБ Новинар диригентът Левон Манукян.

„Когато миналата година бяхме на концерта, макар и в публиката, децата-изпълнители бяха шокиращо добри. Идеята е още по-добра. Всичко това, което виждаме зад песните и на сцената и сърцата на хората, които се захващат с този проект, ни грабнаха, за да участваме и ние в тази инициатива с удоволствие“, допълни и Илиан Божков.

„Преди две години направихме този проект с колегите от забавното предаване Дибидюс Нюз“. Събрахме пари за цигуларя Стилиян Дерменджиев, който вече има собствена цигулка и свири на нея. Това ни запали да направим втори концерт, защото да дадеш на човек в нужда, е нещо, което много млади хора трябва да правят. Децата-участници в първия концерт се включиха и във втория, част от тях ще участват и в сегашния трети концерт. Те се вълнуват много. Радвам се, че тази инициатива се превърна в традиция. Подготвяме грандиозен спектакъл в подкрепа на ДФФ „Розова долина“ – Карлово, за да имат костюми и да играят. Те също ще бъдат на сцената, надяваме се това да ги зареди и да последват добрия пример“, сподели Михаил Паничерски.

Вижте новата емисия на забавното предаване „Дибидюс Нюз“/ВИДЕО/

Вижте повече във видеото…

Билети можете да закупите през Eventim или на място на касите на читалището.

Свързани статии