Ученици от СУ „Иван Вазов“ – Сопот представиха в къща-музей „Иван Вазов“ свои творби/СНИМКИ/

Ученици от СУ „Иван Вазов“ Сопот представиха пред публика в къща-музей „Иван Вазов“ свои творби под надслов „Гордея се, че съм роден, живея и уча в града на Вазов“. Тези творби са част от отличените в Десетия национален конкурс „Вазовата България“, който за поредна година е организиран от къща-музей „Иван Вазов“ и община Сопот.

Литературното четене беше изпълнено от 15  талантливи ученици и учители. Директорът на училището Ралица Донинска връчи грамоти на възпитаниците на СУ „Иван Вазов“, а директорът на музея д-р Борислава Петрова награди младите таланти. Кметът на общината Станислав Стоенчев също поздрави учениците и пожела нови творчески успехи и нестихващо вдъхновение.

Изложба „Зад кулисите на „Под игото“ с илюстрации от първото издание на романа беше открита след това в къща-музей „Иван Вазов“ в Сопот. Изложбата е на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ София. Бяха представени всичките 25 илюстрации, които са били включени в първото издание на романа „Под игото.

Изложбата е посветена на 130-та годишнина от издаването на романа като самостоятелна книга, която гостите с любопитство разгледаха.

Събитията уважиха председателят на ОбС Сопот Нели Пенева, общински съветници, граждани.

Свързани статии