Ученици от гимназията в Клисура на практика в Централен кооперативен съюз – София/СНИМКИ/

По проект за популяризиране на кооперативните принципи и ценности, отличените възпитаници на ПГ по Икономика „Тодор Г. Влайков“ – гр. Клисура проведоха производствена практика в Централния кооперативен съюз (ЦКС) и обекти на „КООП Маркет“ ЕООД през изминалата седмица. Проектът за „Популяризиране на кооперативния модел сред младите хора“ се радва на изключителен успех, давайки възможност на учениците да се докоснат до реалната работна среда на кооперативните организации.

Преподавателят по учебна практика Михрибан Азизова беше до младите момичета през всички учебни модули, като седмицата започна с посещение на Националния кооперативен музей и беседата на заместник-председателя на ЦКС Ваня Боюклиева за същността на кооперативния бизнес модел. Момичетата имаха за задача да опишат каква кооперация биха създали и те решиха, че предметът на дейност ще бъде производство и продажба на боров мед.

На следващия ден Славейка Джиговска ги запозна със статистическата система на ЦКС, а Радослав Бангеев – директор на „Международни проекти и международно кооперативно законодателство, им изнесе лекция за закона за кооперациите. Лилия Венева – главен счетоводител на ЦКС, сподели интересни факти за счетоводната политика, а Мария Здравкова – ръководител отдел „Анализи и ревизии в търговската дейност“, ги въведе в кооперативната търговия на едро и дребно.

Ученичките научиха много интересни подробности за Национална търговска верига КООП, посетиха „Био магазин КООП“ и се насладиха на разкошния домашно приготвен шоколад в „ШОКО КООП“. Там те се включиха в изработката на шоколади под ръководството на майстор-сладкаря Силвия Бошева.

Управителят на Супермаркет КООП Радослав Петрунов пък ги разведе из магазина, намиращ се в столичния квартал „Красна поляна“, като отдели специално внимание на „Парти център КООП“ и специализираните мобилни магазини КООП.

Момичетата ентусиазирано взеха участие в подготовката на Супермаркет КООП за тържеството, което ще се проведе днес, 06.07.2024, събота, по случай 102-я Международен кооперативен ден. С помощта на Мина Цанкова – ръководител отдел „Кооперативна политика“ те сътвориха красива празнична атмосфера.

Каним всички на тържественото честване, по време на което ще участваме в инициативата „Бъдеще с КООП – засади дърво“ и по този начин ще съдействаме за по-светло бъдеще, защото всички заедно можем повече.

Свързани статии