Тракторите блокираха Пловдив, стигнаха до Водната палата/СНИМКИ и ВИДЕО/

Протестиращите фермери  от Пловдивско се отказаха да затварят магистрала „Тракия“ двнес с жива верига. Това обяви Людмил Работов, председател на Съюза на зърнопроизводителите от Пловдив. Решението за крайните действие бе отменено заради предстоящи преговори, които браншът ще води по-късно днес с правителството.

Днес фермерите отново запалиха няколко бали слама в знак на протест на кръговото кръстовище до село Труд. Изляха и няколко литра мляко. Освен зърнопроизводителите в протестните действия участват животновъди, лозари, овощари, пчелари и зеленчукопроизводители.

Припомняме, че действията им са продиктувани от неадекватната държавна политика към секторите земеделие и животновъдство, неравностойното субсидиране, спрямо колегите им от ЕС и рестриктивните изисквания на Зелената сделка.

Протестиращите се отправиха с машините на шествие по Карловския път и влязоха в Пловдив. Техниката премина по бул.“България“, бул. „Цар Борис III Обединител“ край Панаира и блокира колелото на Водната палата. Там ще обърнат и ще се върнат обратно към село Труд.

По данни от пресцентъра на полицията фермерите са получили разрешение да влязат в града с тракторите и да проведат протестното си шествие.

В същото време силите на реда в бърз порядък създават организация на движение, така че да се предотвратят инциденти по пътя на протеста и да се осигурят алтернативни маршрути за придвижване на трафика в града. /“Марица“

Снимки: Радио Пловдив

Свързани статии