Спипаха момчешка банда от Столипиново за грабеж и кражби

След активно разследване служителите на реда разкриха група непълнолетни извършители на кражби и грабежи в Пловдив.

Към 21 ч. на 6 януари възрастна пловдивчанка потърсила помощ в Първо РУ, след като станала жертва на грабеж. В обясненията си пред полицаите потърпевшата посочила, че около търговска верига на бул. ”Македония” била обградена от няколко момчета на  възраст между 12 и 15 години, като едното от тях издърпало от ръцете й портфейл с 400 лева и всички побягнали заедно.

По случая е образувано досъдебно производство и веднага е създадена необходимата организация за установяване на всички факти и обстоятелства и издирване на извършителите. Действията са осъществени под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Много скоро, с помощта на колегите си от Шесто РУ, криминалистите влезли в дирите на фактическия извършител на грабежа, на 16 години, и вчера той бил задържан. Според събраните доказателства момчето е част от група непълнолетни жители на квартал „Столипиново”, които правели набези в различно съучастие. Те са заподозрени и за кражба на кутия за дарения за болна жена от търговски обект в жк „Тракия”, за която е получен сигнал в Пето РУ на 3 януари. От кадрите, разпространени днес от някои медии, се вижда ловкостта, с която тийнейджърите вземат кутията, след като отвличат вниманието на служителите в магазина.

Оказва се, че в средата на миналия месец четирима от тях бяха задържани в Четвърто РУ, след като по идентичен начин задигнали пари от касата на магазин от верига за телекомуникационни услуги на главната пешеходна улица. Както бе съобщено на 15 декември м.г., при залавянето им момчетата направили самопризнания, а част от откраднатата сума е възстановена.

Действията по документиране на случаите продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

Снимка: trafficnews.bg

Свързани статии