Спецакции срещу дрогата в Пловдивско, арестуваха 17 души

Седемнадесет души са задържани в хода на полицейски проверки по линия „наркотици“ в Пловдивско, съобщиха от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на прокуратурата общо са иззети над 20 грама марихуана, около 30 грама амфетамин и известни количества синтетичен канабиноид и хероин.  Арестите са в рамките на превантивните мерки за пресичане на престъпленията  с наркотични вещества на територията на областната дирекция на МВР.

През изминалата седмица са осъществени аналогични спецакции от служители от отдел „Криминална полиция“, Първо, Четвърто и Шесто районни управления в Пловдив и колегите им от Асеновград и Карлово. Арестувани са общо деветима души като съпричастни за незаконно разпространение на дрога, а други осем – за нейното притежание.

Сред извършителите са установени двама тийнейджъри на 15 и 17 години, а голяма част от останалите са с криминалистични регистрации и осъждани.

При процесуално-следствените действия са иззети над 20 грама марихуана, близо 30 грама амфетамин, около 8,5 грама синтетичен канабиноид, няколко дози хероин и таблетки от групата на бензодиазепините.

По случаите са образувани 8 бързи и 2 досъдебни производства под наблюдение на Окръжна и Районна прокуратури в Пловдив.

Снимката е илюстративна

Свързани статии