Скръбна вест: Почина полк. о.р. Агоп Ара Казазян

Почина полк. о.р. Агоп Ара Казазян (р. 1949 г.), дългогодишен председател на управителния съвет на „Розова долина“ АД (1998 – 2012 г.)
По това време и с неговото активно участие бяха привлечени световните лидери в лозарството Мерсие Груп и беше създадено елитното лозарско стопанство на „Розова долина“, обхващащо близо 800 дка. в Подбалкана, разположено на териториите на две общини, Сопот и Карлово. Полк. Казазян беше изтъкнат преподавател в Академията на МВР, един от безспорните специалисти, не само в България, но и в Европа, познавачи на историческите хладни и огнестрелни оръжия, дарител, колекционер, автор на множество книги и илюстровани сборници, ценени както у нас, така и в чужбина.

Полк. Казазян е сред създателите на Национално дружество „Традиция“, дългогодишен член на ръководството, организатор и участник в множество от възстановките на „Традиция“. Полк. Казазян беше уважавана личност и в чужбина, и участваше в множество възстановки на исторически битки в Чехия, Австрия, Словакия и др.

Колегите му ще го запомнят като истински ерудит, отдаден на работата си, на приятелите си, посветен на историята и на преклонението пред духа на България и много добър, и лъчезарен човек.

Мир и светлина на духа му!

От приятелите и колегите от Розовата долина и Подбалкана

Свързани статии