Син преби жестоко 91-годишния си баща в Сопот, набоде го и с вилица

Районният съд в Пловдив задържа син, пребил 91-годишния си баща. По искане на Районната прокуратура съдът в Карлово му взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за нанасяне на телесна повреда на възрастния мъж в условията на домашно насилие и за закана с убийство към сестра си.

Териториалното отделение на прокуратурата в Карлово е повдигнало обвинение на 50-годишният Н.Б. за това, че на 16.03.2024 г. в гр. Сопот, е причинил на баща си телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1 т.5, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.Б. е обвинен и за това, че на 10.03.2024 г. в гр. Сопот се заканил с убийство на 54-годишната си сестра, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144, ал. 3, т.1 и т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено e, че на 16 март 2024 г. в гр. Сопот Н.Б. се прибрал в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща. Н.Б. го ударил в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.

Установено е още, че при битов скандал на 10 март 2024 г. Н.Б. се заканил с убийство и на сестра си.

Първоначално Н.Б. е бил е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, но днес му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Тя може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Свързани статии