Седморка върти мощен канал за трафик на мигранти през Пловдив, взимали по 3000 евро

Полицията, прокуратурата и ГДБОП разбиха мащабен канал за трафик на нелегални мигранти от Афганистан през Пловдив. Акцията е осъществена в петък, съобщи на брифинг районният прокурор Петър Петров, предаде репортер на „Марица“.

Той обясни, че в хода на разследването да събрани доказателства и така в петък да задържани седем души на територията на цялата страна, които имат съпричастност към трафик на мигранти.

„Едно от тези лица беше задържано в момент на превозване на 11 нелегални мигранти. Чужденците плащали по 3000 евро на калпак, за да бъдат транспортирани“, каза Петров.

Каналът бил в посока от Турция към Сърбия.

През изминалите три дни и половина от провеждането на акцията да извършени множество процесуални действия в цялата страна, събрани с много доказателства.

Установени са голям брой автомобили – леки и тежкотоварни, които са били подготвяни за нелегалния превоз. Открит е и ТИР. Осуетени са множество предстоящи трансфери на бежанци, подчерта Петров.

Седемте задържани са привлечени като обвиняеми от наблюдаващия прокурор Димитър Костов.

Съдът е постановил днес най-тежката мярка „задържане под стража“ за шестима, седмият – българка с афганистански произход, е пусната с гривна под домашен арест, тъй като е майка на малко дете.

Наказанията, предвидени от закона за седмината е от 2 до 10 години затвор и глоба от 5 до 20 бона./Вестник Марица

Свързани статии