С ученици от СУ „Васил Левски“ в ПБ Новинар стартира родолюбивото предаване „Карловски сказания“! Първото е посветено на Апостола/ВИДЕО/

Предаването „Карловски сказания“ стартира в ПБ Новинар. В продължение на 15 подкаста учениците от 11 А клас на СУ „Васил Левски“ Карлово ще ни разказват за миналото, паметта и гордостта да си наследник на велики българи, които са родени в Карлово.

Да гледаш всекидневно паметника на най-великия син на България Васил Левски, да стъпваш по калдаръмените улици на старинно Карлово, да слушаш и учиш историята на даскал Ботьо Петков, Ана Бояджиева, Джон Ночев, Елена Снежина, Теофан Райнов и всички други, е чест и привилегия за младите карловци.

Представяме ви учителя по история в СУ „Васил Левски“ Янка Минева, по чиито проект започваме това родолюбиво предаване. Идеята е заимствана от сказките на известния карловски интелектуалец Павел Патев.

С нас е и 17-годишният Михаел Генков, с когото ще разговаряме днес на темата Апостола на свободата. Този подкаст е посветен на 151-та годишнина от обесването на Васил Левски. Вижте…

Свързани статии