С тържествено шествие и концерт в Брезово празнуваха 24 май/СНИМКИ/

За пръв път от години стотици ученици, учители, директори и културни дейци на Брезово проведоха шествие по случай един от най-българските празници 24 май. Символично шествието тръгна от Музея на образованието /Старото училище/, което е третото светско училище в страната, и продължи до Централния площад на града.

Участие в шествието взе и кметът на община Брезово инж. Калин Калапанков, който поздрави учители, ученици, културни дейци и просветители с тържествено слово по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Пред развълнуваните жители и гости на града, група „Сладурани“ от ДГ „Вела Благоева“ изпълни художествено-музикална композиция „Златни букви“, а учениците от СУ „Христо Смирненски“ иПГ “Златю Бояджиев“ представиха рецитали и песни.

Програмата продължи с изпълнения от гостуващите общински училища – пантомима на испанската сюита „Камен“ и фолклорни танци в изпълнение на деца от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Борец, както и драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“ от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Стрелци.

Свързани статии