Разкрития за 20 бона и наркотици по делото срещу близнаците от Цалапица/ВИДЕО/

Личностните особености на близнаците бяха дискутирани в съдебната зала в Пловдив по делото в което Борислав и Валентин Динкови са обвиняеми в лично укривателство.

БЛИЦ припомня, че  19-годишните близнаци са замесени в убийството на Митко Малинов от Цалапица, станало преди година. Беше съобщено, че единият близнак – Борислав има висока самооценка. Заключението на вещите лица, които са описали емоциите му за преживяното, са че е особено опасен за обществеността и склонен за ескалация. Бил интроверт в общуването с момичета. Изпитвал затруднения, когато се срещал и разговарял с тях.

Беше прочетена и приета комплексната съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

В съдебната зала от свидетелски показания стана ясно, че Димитър Малинов е употребявал амфетамини, които взимал от сочения за убиец Рангел Бизюрев. Иначе свидетели казаха, че Малинов е бил много добър човек. Преди години изтеглил кредит от 20 000 лева, като ги дал на човек да ги завърти, но бил излъган.

Борислав се обадил по телефона на Рангел във фаталната вечер, а Валентин твърди, че е осигурил само лопата и кирка.

Според друг свидетел Митко Малинов също бил много страхлив и, ако Рангел го е ударил, той е паднал на земята именно от страх.

Бабата на убиеца Рангел – Димитринка Бизюрева, се е чувала с внука си, когато той е бил в Германия. Казала му че Митко е убит, а той отвърнал, че каквото е станало, е станало, и я помолил да не му звъни повече.

Бащата знаел, че Рангел е отишъл на работа в Германия, заминал сам и се прибрал миналия юли, когато е станало фаталното деяние.

На 24 юли пак заминал за Германия. Билетът му бил дългосрочен. Бащата не е виждал Рангел от 20 юли миналата година. На 21 отишъл на море и се прибрал в Германия. Чували се няколко дни. Като разбрал, че го обвиняват за смъртта на Митко, бащата настоял Рангел да се върне и предаде. Синът обаче заявил, че повече няма да се чуват и няма да се върне.

Съдът разпореди да се изиска от Окръжния съд информация, приложена по делото за убийството на Димитър Малинов, касаеща разговори на Рангел и близнаците. Накрая на делото беше гледана мярката на близнаците, тъй като адвокатката  им Светлана Званчева поиска те да излязат от ареста, защото са стояли повече от 11 месеца там. Молбата й бе отхвърлена.

По-рано сутринта майката на убитото момче – Атанаска Бакалова и близки на семейството за пореден път протестираха. Искането й е делото на близнаците да бъде приобщено към това на Рангел Бизюрев и те да бъдат обвинени в умишлено убийство.

В сряда започва големият процес срещу Рангел Бизюрев, който направи самопризнания за това, че е удрял Митко, но към момента отрича близнаците да са посягали на жертвата. Майката на Малинов обаче твърди още, че Митко е бил закопан жив към момента тя разполага с флашка, на която има разговори между Митко и негови приятели, които са важни за случая. Тя желае флашката да бъде взета под внимание от съда и добавена към доказателствената част от делото. От съда приеха флашката да остане в кориците на делото, но отказаха да я приемта като веществено доказателство.

По време на делото беше дадена почивка, за да се изчакат две вещи лица, но при излизането от съдебната зала се стигна до остър конфликт между протестиращите от Цалапица и съдебната охрана. Причината беше, че един от съдебните охранители подкани бабата на убития Митко, която присъства на заседанието, да излезе по-бързо. Чичото на Митко възприе това като бутане и скандалът започна.

„Кой си ти да я буташ?“, запита чичото Пейчо Малинов и започна да налита на охранителите.

Само за секунди конфликтът се изостри, като се включиха още протестиращи, които крещяха в коридора. Това пък наложи да бъдат извикани още представители на Съдебна охрана.

Свързани статии