Променят движението в Хисаря по време на Античния фестивал

Във връзка с провеждането на Първи античен фестивал „Диоклецианополис – Кръстопът на времето“ за периода 05 – 07 април 2024 г. в град Хисаря се въвежда временна организация на движението.

Движението по ул. „Крепостна“ в посока Южна крепостна порта „Камилите“ към бул. „Иван Вазов“ ще бъде с временни ограничения, като ще е забранено преминаването на автомобили в следните часови периоди:

На 05.04.2024 г. от 18:00 ч. до 23:00 ч. за откриване на Първи античен фестивал;

На 06.04.2024 г. от 18:00 ч. до 23:00 ч. за провеждане на празничната програма;

На 07.04.2024 г.  от 12:00 ч. до 15:00 ч. за закриване на фестивала;

Движението през Южна крепостна порта „Камилите“ ще бъде преустановено за посочения период.

Достъпът до  кв. „Миромир“ и всички туристически обекти, находящи се по бул. “Иван Вазов“ в посока ул. „Камилите“ (Пловдивски път) ще се осъществява по следния обходен маршрут: бул. „Христо Ботев“, ул. „Антон Иванов“, ул. „Илин Паунов“ и ул. „Здраве“.

За осигуряване безопасността на гости и граждани, в останалите часове от провеждането на празничната програма на фестивала, площадното пространство пред Южната крепостна порта „Камилите“ ще бъде използвано за сцена и ще бъде оградено с метални решетъчни пана за ограничаване на достъпа до паркинга пред крепостната порта.

От 05.04.2024 г. до 07.04.2024 г. ще бъде ограничен достъпа за навлизане и паркиране на МПС за всички граждани, живущи на бул. „Иван Вазов“ и притежателите на търговски обекти, в участъка на бул. „Иван Вазов“ от водопиен павилион „Колонада“ до Южна крепостна порта „Камилите“.

Паркиране на МПС може да се извършва на паркинга на ул. „Гладстон“, паркинг пред ресторант „Извора“.

В посочения пешеходен участък се предвижда да бъде проведена изложба на хисарските художници и детски пленер.

Свързани статии