Представят книгата „Алманах за Хисаря“ на 15 септември

По повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, с радост бихме искали да обявим датата, на която официално ще представим книгата „Алманах за Хисаря“.

Неслучайно избрахме тази дата да бъде 15 септември 2024 година!

На 11.09.1964 г. Президиума на Народното събрание постановява в своя Указ №546 Закон за обявяване на села и селища за градове и селища от градски тип да бъде обнародван в Държавен вестник. С излизането на брой №73 на Държавен вестник на 15.09.1964 година Указът влиза в сила и Хисаря официално е обявен за град.

Хора от различни възрасти и краища на България и света, свързани по някакъв начин с Хисаря, ни споделят своите семейни албуми, документи, разкази и спомени за селата, за града и неговите сгради, улици, за стопанския и културния живот, спорта… А от тях пък изплуват забавни случки, градски легенди и интересни истории, непознати или отдавна позабравени лица и почти винаги местата, свързани с тях. С разговорите ни с хората, с всеки нов документ или фотография се оформя една богата, любопитна и автентична картина за миналото на Хисаря и региона.

Вярваме, че ще бъде интересно!

На страницата Алманах за Хисаря можете да следите за любопитна информация, свързана с книгата и нейното създаване.
А всеки, който иска да ни разкаже или покаже нещо, свързано с историята на града, може да се свърже с нас тук във фейсбук или на имейл: [email protected]

Дигитализирано копие на архивния брой на ДВ е предоставено на „Алманах за Хисаря“ от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

Благодарим!

Свързани статии