Празник на хляба организираха за седма поредна година в община Брезово/СНИМКИ/

За седма поредна година се състоя празник на хляба в община Брезово. Тази година домакин беше село Пъдарско, а част от организацията пое ръководството на НЧ „Христо Ботев – 1927“.

Хляб с квас и традиционните дебелки на сач приготвиха пред очите на присъстващите майсторите-кулинари Маргарита Петрова и Никола Георгиев. Самодейни танцови състави от читалищата в общината, както и гостуващи самодейци от съседни общини, станаха част от празника, като представиха свои танцови и певчески изпълнения.

Кулинарна изложба с конкурсен характер и близо 20 участника се проведе по време на празника. Сладки и солени тестени изделия бяха изложени на голяма трапеза, от която по-късно присъстващите дегустираха.

Водещ на събитието, което се проведе под наслов „Никой не е по-голям от хляба“, беше известният във фолклорните среди журналист от радио „Пловдив“ Николай Чапански.

Празникът на хляба се проведе със съдействието на фирмите „Симид“ и „Медовина“, които предоставиха безвъзмездно различен асортимент от хляб и медени питки.

Свързани статии