Почистиха отпадъци в речно корито в община Калояново/СНИМКИ/

Стартира дългосрочната инициатива за почистване на територията на Община Калояново във връзка с надпреварата за Еко община на България.

Началната дата не е избрана случайно, а по повод Световния ден на реките, който се отбелязва за първи път през 1997 година.

Това е ден, посветен на солидарността – когато различни хора, независимо от тяхната професия, образование и възраст по целия свят се обединяват да покажат с действия, че нашите реки са от значение.

Община Калояново организира почистване от отпадъци на речното корито на река Пикла. Начело с кмета на общината Младен Кичев се включиха както служители на общината, така и жители на Калояново. При акцията бяха събрани много отпадъци.

„Държа като кмет и като човек да живеем чиста и зелена община. Смятам, че е редно лично да дам пример за това и благодаря на всички, които се включиха. Те показаха в действие как екипната работа и отговорното отношение към природата могат да постигнат много повече от очакваното“, коментира Младен Кичев.

Това е първото от редица събития, които ще се проведат в различни населени места в Община Калояново – следващите събития по почистване ще бъдат на 16 март (събота). Началният час е в 11,сборният пункт е пред кметствата на населените места.Тогава ще бъдат почистени речните корита на река Пикла в селата Дуванлий и Житница и река Стряма в Долна махала и Ръжево Конаре.

Свързани статии