Пъстри великденски яйца украсиха Първомай, проведе се и празничен базар/СНИМКИ/

В навечерието на големия християнски празник Великден, декоративни яйца, украсени от художниците от секцията по изобразително изкуство към ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий” отново ще красят центъра на Първомай. Към колекцията тази година се прибавиха още няколко.

Красиво изрисуваните яйца допълниха тематичната украса, в която успешно се вписаха и ръчно изработените сувенири и вкусните сладкиши, изложени на Великденския базар пред общината, който се проведе на 27 април.

На базара своите произведения представиха учебните заведения – ДГ „8 март”, ОУ „Георги Караславов”, кв. Дебър, ПГСС „Васил Левски” и НПО „Подай лапа” като всеки колектив имаше своя кауза.

С поздрав към присъстващите се обърна кметът на общината Николай Митков. Той благодари на участниците и пожела на всички светли празници.

За веселото настроение на присъстващите се погрижиха талантливите деца от ФС „Тракийче” с ръководител Ангел Ангелов, Вокална група „Бъди звезда в света на поп-музиката” към СУ „Проф. Асен Златаров” с ръководител Миглена Стоева и рок-група „Наутилус”.

Свързани статии