Първа копка на централния площад в Маноле направи кметът Димитър Иванов

Стартира реконструкция на пространството пред Културния дом в село Маноле. Отец Георги благослови новото начинание.

„На Атанасовден, на този светъл християнски празник полагаме началото на поредната инвестиция в Община Марица. Вече четвърти проект по облагородяване на обществената среда реализираме, като този е спечелен от нашата местна инициативна група чрез ДФ „Земеделие“. Идеята възникна през 2018 година, като изключително много държах да се запазят дърветата в парка. Предстои подмяна на настилката, обновяване на алеите, изграждане на нов шадраван, модерна детска площадка, а за младежите – фитнес зона“, заяви кметът на Община Марица Димитър Иванов.

Той помоли жителите да са внимателни по време на ремонтните дейности на обекта, който ще бъде обезопасен и призова строителите към качествена работа и изпълнение на проекта в срок.

„Ежедневното инспектиране го поверявам на кмета Стоил Дишев, като аз лично ще контролирам изпълнението на проекта“, посочи Иванов. Той допълни, че запазените павета и плочките от площада ще бъдат използвани на други места. Ще бъде възстановена и чешмата, дарена през 1985 г. на селото от набор 1945-та.

Символичната първа копка направиха кметовете на Община Марица и Маноле. В основите на градежа Димитър Иванов постави камък от фундамента на културния дом и пожела облагороденото пространство да събира жителите на Маноле и на общината по празници, да се радва на повече събития, на които да се извиват кръшни български хора и да се продължават традициите, завещани от предците ни.

Кметът Димитър Иванов ритуално разби шампанско в машината, която ще вади старата настилка на площада. Той отправи към изпълнителите на проекта пожелание да запазят освен засадените дървета в парка, така и елхата, която преди новогодишните празници е била дарена от ръководството на общината. На обновеното пространство на площ от над 3000 квадратни метра ще бъдат ситуирани алеи, нова дървесна растителност, ще бъде изградена автоматична инсталация за напояване на зелените площи, ще има пейки, шахматни дъски, както и модерно енергоефективно осветление.

Обновяването на централната част на Маноле ще приключи през 2025 година. „Предстои реализирането на още проекти в Маноле, сред които реновирането на две улици, изграждането на детска площадка“, посочи кметът на селото Стоил Дишев.

На церемонията присъстваха председателят на ОбС Виолета Христодулова, кметове и съветници от Община Марица, служители на администрацията и десетки жители на Маноле.

Свързани статии