Осем зам.-кмета включва новата структура на Община Пловдив

Осем заместници ще има пловдивският кмет Костадин Димитров, стана ясно от предложението, което ще бъде част от дневния ред на Общинската сесия на 15-ти февруари. Седем от тях вече са назначени. Предстои да стане ясен и заместник-кметът с ресор транспорт. Очакванията са, че това ще бъде Александър Държиков, но от Община Пловдив отрекоха информацията.

Новата структура на общинската администрация предвижда и разместване в част от ресорите към заместник-кметовете. Заместник-кметът Николай Бухалов, който е от квотата на „Съединени за Пловдив“, остава само с ресор спорт, като социалните дейности се прехвърлят към Жени Петкова, заместник-кмет по финанси, общинска икономика и социална политика“.

Дирекция „Социална политика“ към Община Пловдив се оглавяваше от Веселина Ботева, която беше от хората на „Кауза България“ на бившия заместник-кмет Георги Титюков. Не е ясно дали тя ще остане на поста след гласуване на новата структура на администрацията или ще бъде заменена от друг експерт.

Образованието няма да има отделен заместник-кмет. Ресорът остава към заместник-кмета по „Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование“ към Влазимир Темелков, а не както се очакваше да бъде прехвърлен към заместник-кмета по култура, археология и туризъм“ Пламен Панов.

Създава се и нов отдел „Зелена система“, който ще е към заместник-кмета по екология и здравеопазване Иван Стоянов. За него настояваха общинските съветници от „Продължаваме промяната-Демократична България“. /Радио Пловдив

Свързани статии