Очаква се Рангел Бизюрев да даде показания за убийството в Цалапица

Очаква се днес обвиненият за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест. Той кацна късно снощи на Летище София с полет от Мюнхен.

Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън България – месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови. След кацането му снощи той беше закаран под конвой в ареста на Националната следствена служба.

След като днес бъде транспортиран до Пловдов Окръжната прокуратура трябва да внесе искане в съда му бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това може да стане още днес или в най-кратки срокове, като държавното обвинение има 72 часа. Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли миналата година.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Снощи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разговаря с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов. За разговора той съобщи в статус в профила си във Фейсбук.

„Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд“, пише министърът.

В разговора с Атанаска Бакалова Стоянов я е информирал за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.

Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев, пише Стоянов. /БНТ

Свързани статии