Община Брезово представя биоземеделие и биоживотновъдство на АГРА 2024

За първа година община Брезово е със собствен щанд на международното земеделско изложение АГРА 2024 г., на което вчера  беше даден старт в Международния панаир в Пловдив. Биологични производители от района и ръководството на центъра по Биоземеделие представят два проекта за биоземеделие. Те са: “Изграждане на Консултативен център за биоземеделие, биоживотновъдство и пчеларство на територията на община Брезово“ и “Развитие, популяризиране и валоризация на икономическия потенциал на община Брезово чрез изработване, промотиране и налагане на марка „БИО БРЕЗОВО“.

Община Брезово е представена на мащабното изложение и със своите природни, исторически и възрожденски забележителности.

Вчера на щанда на общината и на откриването присъства кметът на община Брезово инж. Калин Калапанков. По- късно през деня ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Янчева и заместник-ректорът проф. Попов посетиха щанда, дегустираха био мед и чай и разговаряха с присъстващите.

Изложението АГРА ще продължи до 24.02.2024г.

Щандът на община Брезово ще бъде активен до 23.02.2024г.

Изложители от Брезовско са: Bulgarian OrganiRose- село Златосел, Hamsa Herbs- село Розовец, Redhills – град Брезово, биологична пчелна ферма „Попови“- село Зелениково, Рашко и Добри Петрови – село Бабек.

Свързани статии