Над 90 водачи глобени в Пловдивско при полицейска акция

Поредна специализирана операция за обезпечаване на пътната безопасност в Пловдив и региона.  11 екипа на сектор „Пътна полиция“ са участвали в засиления контрол на територията на областната дирекция на МВР, осъществен от 20 ч. в събота до 6 ч. в неделя.

Проверени са 467 МПС и 357 лица. Общо са констатирани 130 нарушения  на пътните правила, за които са съставени 25 акта и 53 глоби с фиш. Допълнително са връчени и 15 електронни фишове.

Проверени за употреба на алкохол и наркотични вещества са 331 водачи. Засечени са 48 автомобила, които са се движили със скорост над допустимата в населените места. Други 17 са били технически неизправни, а 12 – без преминат годишен технически преглед.

Без поставени предпазни колани са били 9 водачи и 2 пътници. Сред нарушенията са документирани и 10 случая на неправилно спиране на автомобили в зоната на спирки от градския транспорт. Осем са били шофьорите без редовни документи. Още толкова са се движили без да се съобразяват с пътните знаци и маркировка, а трима са преминали на червен сигнал на светофарна уредба. Един е хванат неправоспособен, а друг – след употреба на алкохол под 1%.

По време на акцията административно е санкциониран и водач на електрическа тротинетка, движил се в насрещното платно на тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“ в Пловдив.

Свързани статии