Момченце от Пловдив е първото бебе за 2024-та в България

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Една минута след полунощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди малкият Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с ръст 51 см. В екипа, участвал в раждането, бяха д-р Мария Василева, д-р Виктор Кръстев, д-р Рафет Хафузов, д-р Софка Славова и акушерка Нешка Ненкова.

“Бях планирана за нормално раждане, но се наложи да ни приемат по спешност. За щастие, лекарите реагираха много бързо, подходиха умело, професионално, за да може и аз, и бебчето да сме добре. Всички бяха отзивчиви и внимателни. Благодарни сме им от все сърце за усилията и отношението”, казва майката Лиляна, която днес се чувства добре. Семейството е от Пловдив, момченцето по традиция е кръстено на свекъра.

Майката пожелава на себе си и семейството си най-вече здраве. На всички в клиниката желае все така да радват хората, като бъдат част от най-важното нещо – даряването на нов живот. Да са винаги толкова добри, екипни и успешни.

Две бебета проплакаха в празничната новогодишна нощ и в Акушеро-гинекологичното отделение на „УМБАЛ-Пловдив“ – момче и момиче.

Първото, появило се на бял свят за 2024 г., е момиченце. То е родено в 2,34 ч. на 1 януари с тегло 3500 гр. и ръст 51 см. и е първото дете в семейството на 29-годишна пловдивчанка, която е кръстила бебето Зоя.

Според народното поверие раждането на първото бебе определя каква ще бъде годината – момичето е поличба за плодородие, мир и хармония.

Последното бебе за 2023-а в УМБАЛ Пловдив е момче. Родено е в 19,55 ч. на 31 декември с тегло 2400 гр. и ръст 46 см. Малкият Марио е петото дете в семейството на 37-годишна майка от с. Звъничево. С него общият брой на родените в отделението деца през миналата година става 559.

В новогодишната нощ за родилките и новородените се грижиха лекарите Апиосян, Идризова и Николов, както и акушерките Панчева и Рангелова.

Свързани статии