Момче отива на съд, ограбило овчар и го пребило до смърт край Скутаре

17-годишен сяда на подсъдимата скамейка за грабеж и побой, в резултат на който е настъпила смъртта на 64-годишен мъж в землището на пловдивското село Скутаре, съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив. Оттам са внесли отново обвинителния акт спрямо 17-годишния Стойко Чепенлиев от Скутаре за това, че на 10.09.2023 г. в землището на селото, в местността „Голям гьол“, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи – пари на стойност 60 лева от 64-годишния Живко Петров, с намерение противозаконно да ги присвои. Чепенлиев е употребил за това сила и грабежът е придружен с тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно разстройство на здравето, опасно за живота, и средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движенията на тялото, от които през времето от 10.09.2023 г. до 13.09.2023 г. е последвала смъртта на Живко Петров.

Живко Петров работел в овцеферма в село Скутаре, а Стойко живеел в селото и си търсел работа. На 10 септември 2023 г. той се движел със свой приятел из селото с микробус. Когато преминали покрай овцефермата, видели Петров, седнал на тревата, до близкия сеновал. Стойко слязъл от колата, приближил се към него и му поискал пари. Петров отказал, след което момчето се надвесило над него и пребъркало джобовете му, като взело 60 лева. То поискало още пари, но не получило такива и бутнало овчаря на земята, като започнало да го рита с крака по тялото. Малко по-късно Стойко оставил Петров на мястото и се качил на микробуса.

Три дни по-късно – на 13 септември 2023 г., мъж, който отивал на работа, забелязал край пътя тялото на пострадалия. Бил е подаден сигнал на тел. 112, като пристигналите на място медицински екипи установили смъртта на Живко Петров. Според заключението на съдебномедицинската експертиза смъртта на мъжа е настъпила от травматичните увреждания, причинени от Стойко Чепенлиев.

Спрямо момчето е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: 24plovdiv.bg

Свързани статии