Младежки център Карлово отбеляза Деня на земята с поредна екоакция/СНИМКИ/

Младежки център-Карлово отбеляза Деня на земята(22 април) с поредна екоакция, този път сред красивата природа на местността „Момини гърди“ над село Бегунци.

Младежите стартираха екопохода си от буквите „Аз обичам Бегунци“ и табелата за екопътеката, които местни младежи поставиха през 2022 по проект на Младежкия център, подкрепен от Европейската младежка фондация.

Красивата екопътека минава и през двете „момини гърди“, като на единия връх местните жители са поставили кръст, а на другия пилон с българското знаме. На места има пейки и красива беседка „кацнала“ на хълм със страхотни гледки .

Кметство Бегунци и местните жители приветстваха тази младежка инициатива и осигуриха водачи за екопътеката, а баба Велка от селото подкрепи участниците с прясно изпукани пуканки и сладки за из път. Младежите пък им дариха две табели и горска аптечка, които да поставят по екопътеката, за да напомнят на туристите да пазят чиста красивата ни природа.

За радост по екопътеката младите екореактори не откриха много отпадъци, но пък за сметка на това се насладиха на красиви гледки към Розовата долина, пролетна зеленина, красиви горски цветя и пикник на открито на ловната вила на селото.

С тази екоакция Младежкият център приключва проекта си „Млади екореактори“, подкрепен от Виваком регионален грант 2023, но не и еко инициативите и стремежа си да поддържат любовта към природата сред младите хора и желанието им да я пазят чиста.

Свързани статии