Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния

Група от 12 младежи към Младежки информационен център – Карлово участват в международния младежки обмен „Младежки парламент“, който се провежда в гр. Бранещи, Румъния в периода 15-25 февруари 2024г.

Заедно с още 50 връстници от Румъния, Португалия, Литва и Испания карловските младежи се запознават с формите на управление на различните държави в Европа, функциите на Европейския парламент и участват в симулации за европейски избори, като се упражняват да създават партии, да си излъчват лидери, които да разработят и представят своята политическа програма, за която да гласуват останалите.

С различни интерактивни игри младежите се научават колко е важно да участват в местни, национални и европейски избори и процесите на вземане на решения.

Освен работни сесии по темата за активно демократично гражданство, младежите посетиха и замъка на Дракула в град Бран и замъка „Пелеш“ в град Синая. Предстои посещение на Парламента в Букурещ – втората най-голяма сграда в света след Пентагона и среща с депутати, пред които младите хора да представят своите младежки идеи.

На българската културна вечер нашите младежи увлякоха всички в магията на българските народни танци и хора.

Проектът се финансира от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, а домакин е Европейският младежки център, с който карловския младежки център си партнира от години.

Свързани статии