Международен панаир Пловдив подари на пловдивчани атракция с кукери, гайдари и фолклорни танци за предстоящата ВИНАРИЯ 2024/СНИМКИ/

Стотици пловдивчани се включиха в Дионисиевото шествие, което организира Пловдивският панаир по повод 31-ото издание на Международната изложба ВИНАРИЯ 2024. Тя ще се проведе от 20 до 24 февруари заедно с АГРА и ФУДТЕХ в панаирното градче. Събитието събира на едно място всичко за земеделието, лозаро-винарската индустрия и хранителната промишленост.

„Заповядайте в Международен панаир Пловдив, където браншът ще покаже предимствата, новостите и потенциала си за следващите години“, каза в приветствието към гражданите главният директор на Панаира доц. д-р Иван Соколов.

Той подчерта, че това ще бъде най-голямото изложение на Балканите, своеобразен празник за бизнеса и усилията на индустрията да се развива добре.

„С гайдарите, кукерите и фолклорните танци днес подгряваме предстоящия форум – една традиция, която Международен панаир Пловдив успешно поддържа десетилетия“, посочи доц. д-р Соколов, преди да вдигне наздравица с най-добри пожелания към всички присъстващи.

За последвалите тостове с пълни чаши червено вино на пл. „Стефан Стамболов“ се погрижи Винарска изба „Ямантиеви“.

Танцьорите от Ансамбъл „Тракия“ увлякоха пловдивчани в право тракийско хоро, докато други се снимаха с атрактивните кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово.

Празничното шествие, поведено от емблематичните гайдари на ансамбъл „Еподай“, завърши с много щастливи усмивки и весело настроение.

Свързани статии