Майката на убития Митко пред Новинар: Защо се мълчи за четвъртия човек?/ВИДЕО/

Моето дете една седмица е било свито на кълбо и зарито в тясна дупка. Било е зверски убито. Искаме справедливост и доживотна присъда за близнаците, които са обвинени само в укривателство, и за Рангел Бизюрев, който още не е екстрадиран от Дания. Беше ни обещано, че до 10 дни Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран, но това не е направено. Защо делото е разделено на две? Искаме то да бъде обединено.

Това коментира пред камерата на ПБ Новинар майката на зверски ликвидирания в Цалапица Димитър Малинов – Атанаска Бакалова.

От сутринта тя и близки на момчето протестират пред прокуратурата, а сега и пред съда в Пловдив. Майката твърди, че на камерите се виждат четири човек плюс нейния син Митко. До момента се знае, че в убийството са замесени само трима – Рангел и двамата близнаци.

Тя пита къде е четвъртият човек и защо никой не реагира на това.

Майката твърди още, че нашата прокуратура не е поискала екстрадицията на Бизюрев от Дания и затова връщането му се бави.

В Районен съд в Пловдив започна делото срещу Борислав и Валентин Динкови. Тъй като те са обвинени само в укривателство, присъдите им ще бъдат малки. Именно затова близките на почернената майка искат делото на близнаците да се обедини с това на Бизюрев и да отиде в Окръжен съд.

„Чадърът е голям“, „Мафия“ – скандираха протестиращите пред съда.

„Убийци, трябва вас дас закопаят живи“, крещяха майката и почерните роднини пред съдебната зала докато охраната въвеждаше близнаците.

На излизане майката се разрида. „Искам си детето, върнете ми го от черната земя“, плачеше тя.

За края на март отложиха делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови в Районен съд-Пловдив. Те са обвинени в укривателство на трупа на зверски убития преди половин година Митко Малинов от Цалапица.

Съдът се разпореди делото да мине по общия ред с разпит на свидетели, а не както бяха поискали близнаците – по съкратен ред с признаване на вина.

„Доволни сме от това, че делото се отложи и че ще се гледа по общия ред с разпит на свидетели. Надяваме се, че този път всички институции ще си свършат работата. Надяваме се Рангел Бизюрев да каже истината, за да може всички да понесат отговорността за убийството на моя непрежалим син“, заяви след края на заседанието Атанаска Бакалова.

Свързани статии