Летящ старт на конкурсната 2024 година за певците от ДФФ „Розова долина“ на „Орфееви таланти“ 2024 в Пловдив/ВИДЕО/

6 златни, 2 сребърни, 2 бронзови отличия и 4 поощрителни награди спечелиха Детска фолклорна формация  „Розова долина“ от Международен конкурс „Орфееви таланти“ – Пловдив.

В четири поредни дни, АМТИИ „Професор Асен Диамандиев“ – Пловдив  се превърна в истинска арена, на която талантливи деца и младежи показваха своите постижения в областта на музикалното, танцово и изобразително изкуство пред респектиращ журиращ състав.

И тази година, младите карловски таланти от ДФФ „Розова долина“ при НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ гр. Карлово с художествен ръководител Велина Иванова, участваха в десетото, юбилейно издание на авторитетния конкурс, който се проведе в периода 1 – 4 февруари 2024 г.

Малките – големи певци се завърнаха в Карлово с усмивки и желание за още повече успехи, и с престижни отличия, в конкуренция с музикални училища и паралелки от цялата страна. Състезаваха се в две направления – Поп и джаз пеене и Народно пеене, и за голяма радост и гордост, са отличени с награди както следва:

Направление „Поп и джаз“:

Теа Ненкова – 1 възрастова група – Златна лира на Орфей

Анджелина Манолова – 3 възрастова група – Бронзова лира на Орфей

Никол Гаджева – 4  възрастова група – Бронзова лира на Орфей

ДФФ „Розова долина“ се представи в Направление „Камерни вокални групи“. Формацията в състав: Никол Гаджева, Анжелина Манолова, Йоана Попова, Елизабет-Анн Ръмбъл, Александър Ръмбъл, Магдалена Стойкова, Дария Ташева, Ивона Иванова, Катерина Дикова, заслужено спечели Златна статуетка и комплименти от журито за изпълнения репертоар от акапелна Шопска китка и компилацията „Карловски песни“.

Направление „Народно пеене“

2 възрастова група

Магдалена Стойкова – Златна Лира на Орфей

Дария Ташева – Златна Лира на Орфей

3 възрастова група

Йоана Попова – Златна лира на Орфей

Йоана Златарева – Златна лира на Орфей

Анджелина Манолова – Сребърна лира на орфей

4 възрастова група

Никол Гаджева – Сребърна лира на Орфей

Поощрителни награди получиха дуетът Елизабет-Анн и Александър Ръмбъл, Лиана Колева, Даниела Първанова, Велизара Лазарова. Чудесно се представи и Бояна Учкунова.

Благодарим на Николай Таслаков за съпровода на гъдулка!

Адмирации за талантливите певци и техния сърцат и вдъхновен ръководител Велина Иванова! Продължавайте с труд, талант и хъс да покорявате музикални сцени и върхове!

Свързани статии