Кръстьо Врачев : “Възраждане” прекроява политическата карта в България и в Европа 

Народният представител от “Възраждане”, Кръстьо Врачев обяви, че структурите на “Възраждане” в град Карлово са започнали с номинациите за евродепутати, които да бъдат предложени от региона и изпратени към националното ръководство.

Той посочи и основните критерии и качества, по които ще бъдат избирани кандидатите – родолюбие и осъзнаване на дълга към Родината, честност и почтеност, познание, демократичност, принципност и ефективност, по отношение на работния процес.

“Не можем да направим компромис с нито едно от тези качества, защото само хората, които ги притежават могат да защитават пълноценно националния интерес и достойнство. Нашите кандидати трябва да бъдат родолюбиви българи, защото имаме много категорична позиция, къде трябва да се намираме, по отношение на разделението национално – глобално. Конкретните интереси на националната общност трябва да бъдат поставени преди абстрактните ценности на глобалния либерализъм. Това е задължително условие, за да можем да участваме смислено в дебатите за бъдещето на Европа и да защитим позицията за една консервативна, християнска Европа на нациите.

Нашите евродепутати трябва да са наясно, че тяхното политическо бъдеще зависи от волята и желанието на хората, които са го избрали, а не от взаимоотношенията им с всевъзможни лобисти. Ще бъдат контролирани от хората, не от парите на лобистите. И когато има конфликт между демократичните принципи и лобистките интереси, те неотклонно ще следва първите. Нашите кандидати трябва да бъдат и работливи и ефективни, защото е време да бъде разбит стереотипа, изграден и наложен досега – на бавния, муден еврочиновник, който не решава, действително проблемите на хората”, заяви народният представител от “Възраждане”, Кръстьо Врачев.

Свързани статии