Кметът на община Марица направи първа копка на обновяване на улица в Маноле/СНИМКИ/

Кметът на община Марица Димитър Иванов даде старт на реконструкцията на ул. „35-та“ в родното си село Маноле. „Проектът е спечелен благодарение на МИГ – Община Марица. Той е съфинансиран с европейски средства. Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха инициативата на жителите на Маноле, както и на екипа ми. Този участък свързва двете основни пътни артерии на селото. Ще бъдат асфалтирани 400 метра от улицата, като предстои обновяване и на бордюрите“, каза кметът Иванов. Той пожела това да не е последната улица, която се асфалтира в селото. Първата копка бе благословена от отец Йордан. Кметът на Маноле Стоил Дишев постави камък в основите на улицата, а Димитър Иванов ритуално разби шампанско в багера, който ще участва в строителните дейности.

Инвестицията е на стойност 332 846 лв. Проектът е съфинансиран със средства от ЕС в размер на 195 074,18 лева, от бюджета на Община Марица – 116 097,58 лева, а националното съфинансиране е 21 674,92 лева. Обектът ще е готов след 45 дни.

Събитието уважиха председателят на ОбС Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, общински съветници и жители на Маноле.

 

 

Свързани статии