Кметът на Карлово се срещна с представители на немското посолство и Германо-Българската индустриално-търговска камара

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов прие Мориц Зайлер – ръководител на отдел „Икономика“ към посолството на Федерална република Германия София, Соня Миклай – главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Федерална република Германия Пловдив. Срещата се състоя на 18.06.2024 г.

Д-р Кабаиванов представи партньорските отношения на община Карлово с побратимения немски град Зеехайм-Югенхайм, мащаба на наводнението, което сполетя карловските села през 2022 г., последиците от него, работата по възстановителните дейности и проблемите с държавното финансиране, както и европейските проекти, които общината е реализирала до момента и тези, които са в процес на работа. Кметът представи проекта „ZAHYR“ за изграждане на малка „Водородна долина“, в който община Карлово участва заедно с Тракийския университет и други общини. Цялата идея на проекта е производство на „зелен водород“, чрез който ставаме енергийно независими и създаваме енергийна общност, обобщи д-р Кабаиванов.

Гостите дадоха своето уверение на кмета, че винаги може да разчита на тяхното съдействие и подкрепа. Г-н Зайлер остана очарован от иновативността на управлението на Община Карлово и реализираните над 90 европейски проекта.

 

Свързани статии