Кметът на Калояново подписа споразумение за ремонт на читалището в Ръжево Конаре

Кметът на община Калояново Младен Кичев подписа днес споразумение с Министерството на труда и социалната политика за изпълнение на проект по Програма „Красива България“. Одобрено е финансиране на проектно предложение за извършване на строително монтажни работи на обект „Ремонт на покрив на сградата на НЧ „Просвета-1907″ с. Ръжево Конаре“.

Стойността на проекта е 250 000 лв. Срокът за изпълнение е до края на ноември тази година.

Покривната конструкция на читалището, където се провеждат редица културни събития, е амортизирана. Има участъци, които пропускаха вода в съблекални и зали. Това доведе до неотложност за ремонт на покрива.

При стартирането на Програмата екипът на община Калояново изготви проектното предложение и на 15 март го подаде в Министерството на труда и социалната политика. За пореден път кметът Младен Кичев изрази готовността и амбицията на общината да работи все повече по привличане на външно финансиране и кандидатстване по всички възможни отворени програми, а изборът на сградата на читалището в Ръжево Конаре още веднъж показва подкрепата на местната власт към развитието на културните институции и културно-просветната дейност.

„Гордеем се с нашите дейни самодейци, които не спират да творят и да носят славата на общината по фолклорни и театрални фестивали. Радвам се, че изборът ми на екип се оказа правилен, което доказват резултатите от нашата съвместна работа“, коментира кметът Кичев.

Свързани статии