Кметът на Калояново даде старт на мащабна строителна програма на общината от Дълго поле/ВИДЕО/

Първа копка на водопровод на ул. „2-ра“ в село Дълго поле направиха днес кметът на община Калояново Младен Кичев, заместник-кметът Сузана Николова, кметът на селото Тодор Танански и представител на фирмата-изпълнител. Ще бъде положен водопровод с дължина 1 380 м. Това е първият обект, с който стартира мащабната строителна програма на община Калояново. За нея са заделени 2 млн. лв. от местната хазна и са предвидени ремонти и реконструкции във всички села на общината.

„Улица „2-ра“ ще бъде завършена до края на 2024 г. Предстои на още три улици в Дълго поле да бъде поставен водопровод, а след това по друг проект и нова асфалтова настилка, и нови тротоари.

„Тези проекти са много важни за жителите на Дълго поле и хората са доволни. Ще се реши проблемът с честите аварии.Радвам се, че за първи път, от както аз съм кмет, в Дълго поле се реализира такъв мащабен проект“, каза кметът на селото Тодор Танански.

“ На улицата,на която сме, никога не е имало водопровод. Имало е много проблеми и аварии. Скоро ще бъдат започнати ремонти на различни обекти по централната улица с полагане на нови тротоари и бордюри в Калояново, там АПИ ще асфалтира пътя, в Житница също започваме една улица, ще се поставят нови тротоари и бордюри, както и асфалт.

Ще се работи в много села от общината. Постепенно жителите на общината ще видят промяната към добро. Кандидатствали сме за проекти за 9 млн. лв. Одобрени към момента имаме за 6 млн. лв. Надявам се да имаме още много такива дни с първи копки. Стремим се с екипа ни да развиваме общината и да правим населените места удобни и привлекателни за младите хора“, коментира кметът Младен Кичев.

Свързани статии