Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров

Общината ще даде на деветкратния шампион на страната парична награда и почетен плакет

Кметът Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров в сградата на Община Марица. 15-годишният талантлив младеж спечели титлата в категория (86+ кг) на проведеното преди дни състезание в зала Колодрум.

„Изключително се гордеем с теб и твоите постижения. Пожелавам ти здраве и да продължаваш с успехите си! Бъди постоянен и дисциплиниран и един ден да спечелиш Световна титла“, пожела кметът на „Марица“ на Виктор Профиров. Димитър Иванов изненада младия спортист и му каза, че ще предложи на следващата сесия на Общинския съвет да бъде отпусната награда от 1000 лева, както и връчена почетна грамота. „Гордеем се с нашите видни спортисти и подпомагаме тяхното развитие с изграждането на спортни съоръжения за състезания и тренировки, а и освен това ги подпомагаме финансово, за да могат да продължават своето развитие. Както винаги съм споменавал, младежите са нашето бъдеще и няма да спираме да работим за тях“, заяви Димитър Иванов.

Кметът на село Царацово Димитър Петров също връчи почетни грамоти на Виктор Профиров. „Това е най-важната Купа и медал за мен. Все още не мога да се нарадвам на това мое постижение. Много сложно ми беше, но имах отлична подготовка преди състезанието. На финала победих състезателя на „Спартак Пазарджик“ с нокаут в 3 рунд“, сподели пред кметовете Профиров.

Младежът от Царацово е състезател по кикбокс и муай тай в клуб „Bultras fight club“. Под ръководството на треньора Цветан Йорданов става девет пъти републикански шампион във всички категории (57 кг, 63,5 кг, 71 кг, 75 кг, 75+ кг и 86+ кг), както и международен (2022 г.) и европейски шампион (2024 г.). Започва да се занимава с бойните спортове от 7-годишен, когато неговият брат го води на тренировки. „За мен спортът е дисциплина. Той ме учи да уважавам хората, както и да помагам на беззащитните“, споделя Виктор Профиров. Следващото голямо състезание, което му предстои е Европейският шампионат в Италия през есента. Той смята, че основни конкуренти ще му бъдат останалите български представители в неговата категория. Въпреки че спорта изисква много време, младежът не е загърбил училището. Той учи в Строителния техникум със специалност „Транспортно строителство“. Шегува се, че един ден може да строи пътища и магистрали, защото обича тази професия. „Редовно наблюдавам какви са нашите пътища и строителството на пътни отсечки. Виждам много грешки, които се надявам някой ден да не допускам“, коментира Профиров.

Свързани статии