Карловската бригада открива празничните събития в страната за Деня на храбростта и празника на Българската армия

Празнични събития по повод предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия ще се проведат в различни гарнизони на страната

Военнослужещи от различни гарнизони ще проведат празнични събития на 25, 29 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Жители и гости на населените места ще могат да се запознаят с техника и въоръжение на Българската армия, да научат повече за професията „военнослужещ“, както и да се насладят на изпълненията на военни духови оркестри.

Началото на събитията в страната е утре, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч. 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високо спортно майсторство. Военен духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев ще поздрави граждани и гости с празничен концерт.

На 29 април в Казанлък на площад „Севтополис“ от 16.00 ч. военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада ще проведат статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високото спортно майсторство. Военен духов оркестър ще поздрави граждани и гости.

В Асеновград на 2 май от 16.00 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще направят демонстрация на въоръжение (леко стрелково оръжие) и екипировка, приети на въоръжение във военно формирование 24 490. От 17.00 ч. е концертът на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили под надслов „По следите на безсмъртната песен”.

Свързани статии