Калин Стоянов лично награди шефа на пловдивската пожарна на церемонията „Пожарникар на годината“/СНИМКИ/

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи награда за принос в развитието на пожарната безопасност и защитата на населението на комисар Васил Димов по време на провелата се днес в София церемония „Пожарникар на годината 2023“.

Комисар Димов, който досега беше началник на 01 РСПБЗН-Пловдив, оглави пловдивската дирекция на пожарната, след пенсионирането на досегашния директор Георги Мангараков.

В националната надпревара отличия извоюваха още двама представители на Пловдивската дирекция. Това са главен инспектор Петър Петров, началник сектор СОД, който стана подгласник в направление “Спасителна дейност“ и старши инспектор Йордан Михов, началник група ПКПД в сектор Превантивна и контролна дейност, който победи в направление „Превантивна дейност“.

„Днес заслужено получавате признание за вашата неуморна ангажираност и смелост! Вашата мисия е да се отзовавате незабавно на най-тежките произшествия. Изминалата година отново ви изправи пред поредица предизвикателства не само в страната – помогнахте активно при наводнения, пожари, и бедствия. Истинската награда за труда и всеотдайността е благодарността на хората, която получавате. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам колеги като вас. Вие всекидневно показвате висок дух и професионализъм. Неслучайно професията ви е призвание“.  С тези думи министър Калин Стоянов се обърна към служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и доброволците  на 29-тата церемония.

„Горд съм, че има такива хора в България“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков, който връчи задочно наградата на комплексния победител Росен Борисов. „Искам да стисна ръката на  човека, който показва, че смелостта и добротата съществуват навсякъде в България и когато  имаме нужда от тях, можем да разчитаме на хора като него“, каза премиерът акад. Николай Денков, който също присъства на церемонията.

Свързани статии