Известни спортисти и ученици се включват в благотворителната кампания за лечението на Доби

Известни спортисти, ученици, преподаватели се включват в благотворителната кампания за лечението на 47-годишната Доби Чеперигова от Радиново. Тя е диагностицирана с адемоканциром на белия дроб в 4 стадий.

Голмайстор № 1 за всички времена в „А“ група с 256 гола и легенда на „Локомотив“ Пловдив Мартин Камбуров е сред първите, които участва в благотворителната кампания. Той се е отзовал на молбата за подкрепа и е дарил своя фланелка за благотворителния търг, който ще се проведе в Радиново на 7 юли. Към благородната кауза се присъединява и футболистът на „Ботев“ и „Лудогорец“ Тодор Неделев, който дарява тениска и бутонки. В неделя на стадиона във Войсил ще се проведе футболен турнир за набиране на средства за лечение на Доби. Кметството и читалището в Радиново организират благотворителен базар, в който се продават книги, картини и предмети, дарени от жителите на селото, като събраните средства ще бъдат изпратени в сметката за лечение на Добринка Чеперигова.

Кампанията се организира от дъщерята на Доби – Дани, която инициира различни събития заедно с нейни приятели, за да подкрепи своята майка в процеса на лечението й.

„Направи се кибернож за метастаза в мозъка, следват операция, химиотерапия и имунотерапия, като сумата е поетапна и е 50 000 лева. Средствата са непосилни за нашето семейство. Ще помоля всеки, който има възможност да помогне, дори само чрез споделяне. Вярвам в доброто на хората и, че всичко ще се нареди. Вярвам, че майка ми ще се пребори отново и ще живее един пълноценен живот“, пише в социалните мрежи Дани Чеперигова, която следва 4-та година в Националната спортна академия.

Картина от колекцията за благотворителната кауза дарява и лорд Евгени Минчев. В социалните мрежи вече са обявени предметите, които ще участват в благотворителния търг. Той ще се проведе на 7 юли 2024 г.

Кметът на Община Марица Димитър Иванов подкрепя благотворителната кауза и инициира прояви в подкрепа на събирането на средства за лечението на Доби.

„Загрижени сме за възстановяването на Добринка Чеперигова и организираме различни прояви. Животът и здравето на всеки наш жител са изключително важни. Вярваме, че Доби за втори път ще пребори тежката диагноза и ще победи заболяването. Вярваме в нейните сили и борбения дух, наследени от баща й Никола Добрев, който е доказал своите качества в спорта. Вярваме, че Доби скоро ще бъде отново напълно здрава, щастлива, обградена от любимите хора“, сподели Димитър Иванов. Той също се включва с лични средства в подкрепа на Доби и пожелания за бързото й възстановяване.

В кампанията се включват и учениците от СУ „Георги Бенковски“, които организират благотворителен базар в Бенковски. Заедно със своите преподаватели решават да предоставят безвъзмездно събраните средства за лечението на Доби, която преди 10-на години е преборила заболяването рак на гърдата и вярва, че и тази диагноза може да бъде преодоляна.

„Учениците и учителите са съпричастни с лечението на Доби. В нашето училище се обучават 15 деца и младежи от Радиново. Всички сме загрижени за здравето на Доби и ще я подкрепим. По време на благотворителния базар събрахме 480 лева, но ще се включим и в други инициативи и с лични средства, за да подпомогнем оздравителната кампания“, сподели директорът на СУ „Георги Бенковски“ Борис Бабугеров. Само преди месец той обяви, че от септември се открива нова специалност „Мехатроника“, в която ще се подготвят младежи за работа в предприятията в индустриалната зона на Община Марица.

Титуляр: Dobrinka Nikolova Cheperigova

IBAN: BG64 BPBI 7924 4060 4494 01

Свързани статии